Pietikäisen (uute)pienpanimon historian toinen olutsatsi on valmistunut! Vehnäfemma on vehnäolut-uutteesta tehty, noin viiden prosentin vahvuinen "venhäolut", jossa maistuu halpa hiiva ja vanha humala. Näin sateisen kesän kunniaksi, sitä voi nauttia vaikka tuoreen basilikan ja purkkisillin kera. Vahva suositus silti on, että myös jotain muuta kannattaa ottaa kaveriksi.

IMG_20140701_145453-normal.jpg

Samaan aikaan kylmävarastossa kypsyy salaperäinen keltakorkkinen kolmenkymmenen pullon rykäelmä. Pullojen sisällä valmistuu kauniisti punertavaa Draught-olutta. Kyseisen satsin teossa käytetty spelttiolut-uute on todennäköisesti nähnyt spelttiä yhtä paljon, kuin mitä tuo vehnäolut-uute vehnää. Ennakkomaistiaisen perusteella kyseessä on kuitenkin panimon toistaiseksi onnistunein tuote. Lopullinen laskettu aika tälle (vielä nimeämättömälle) herkulle on heinäkuun loppupuolella.

IMG_20140701_150542-normal.jpg

Kolmen uuteolutsatsin jälkeen, houkutus päästä keittämään omat maltaat ja vaikuttaa näin enemmän itse oluen lopputulokseen, on suuri. Koska lähtötasoni on ollut nolla, teen lähitulevaisuudessa vielä tiivistelmän omista kokemuksistani uuteoluen keittoon liittyen. Sen jälkeen on aika ottaa seuraava huurteinen askel.