Riika tarjoaa suomalaiselle oluen ystävälle huokean ja vaivattoman elämyksen. Kompakti ja idyllinen kaupunki kuhisee olutravintoloita, joista lähes jokainen ylpeilee omalla oluellaan. Tämän lisäksi Riikassa toimii myös lukuisia eri pienpanimoita. Kaupunki on kiehtova sekoitus Keski-Eurooppalaista kulttuuria, sekä entisen Neuvostoliiton miehityksen aikaista elämää. Tämä näkyy myös olut- ja ruokakulttuurissa siten, että kaupungista löytyy sekä hyvään ruokaan satsaavia olutravintoloita, kuin myös puhtaita juottoloita. Tässä muutama bongaus kaupungista.

ALE HOUSE (LÁCPLÉSA IELA 12): Yli 200 eri olutta myynnissä. Paikka erikoistunut vahvasti humaloituihin jenkkiolusiin. Myynti tapahtui siten, että hyllyiltä sai bongata pullon ja ostaa sen mukaan tai juoda paikan päällä. Saman aikaisesti asiantuntevalta baarimikolta sai kysellä juuri ostetusta tuotteesta ja saada sitä kautta uusia suosituksia. Paikassa sai myös ruokaa, joka omalla kohdallani oli lihaa muistuttava klöntti keskellä perunamerta.

IMG_20140816_141901-normal.jpg

LABIETIS (ARISTIDA BRIÁNA 9): Kuten niin moni muukin hyvä juttu, myös Labietis löytyi melkoisen vaelluksen lopputulemana. Kolme varttia ränsistyneen tehdasalueen kujia vaelleltuani, löytyi tämä pieni helmi. Tiskin takana parrakkaat äijät kaatoivat essut päällä huurteista hanasta, sen minkä oluen panemiselta ehtivät. Suuri lasinen seinä paljasti useita käymistynnyreitä, joissa panimo valmisti lukuisia eri oluttyyppejä. Hanasta löytyi yksitoista omaa olutta, joista kolmea maistoin. Melko vetisiähän ne olivat, mutta ajatuksena panimon toiminta oli hatunnoston arvoinen. Kylkiäisiksi ostetut ruisleipätikut olivat myös panimon itse tekemiä. Ne olivatkin täydellisen rapeita ja rasvaisia. Loistava paikka chillailulle ja paikallisten bongailulle.

IMG_20140809_184211-normal.jpg

MUITA HELMIÄ: World´s 350 Best Bars -listalle päässyt GAUGA (56 Terbatas Iela) on 70-luvun Neuvostotyyliin sisustettu olohuonemainen baari, jonka autenttinen tunnelma on ainutlaatuinen. Ruokaa paikka ei tarjoa, mutta seesteisen boheemia tunnelmaa sitäkin enemmän.

Mikäli syödä halajaa, kannattaa suunnata Riikan vanhaan kaupunkiin ja paikkaan nimeltä ALUS ARSENALS (Pils Laukums 4). Paikka valmistaa konstailematonta liharuokaa, jonka seuraksi voi tilata vaikka ravintolan omaa pastöroimatonta olutta, jota tummana tai vaaleana.

Keskeltä vanhaa kaupunkia löytyy myös S. BREVINGS (Tirgonu Iela 4), joka terassin perusteella vaikuttaisi olevan perinteinen turistirysä. Kannattaa silti suunnata suoraan baariin sisälle, josta löytyy legendaarinen pitkä baaritiski, sekä yli kymmenen eri hanaolutta. Lisäksi paikassa on erinomainen viskivalikoima, eikä hinnat päätä huimaa.

YLEISIÄ HUOMIOITA: Lennot Riikaan saa noin satasella. Majoitusta löytyy jos jonkinmoista, mutta itse asuin noin vartin ratikkamatkan päässä keskustasta ns. slummialueella, mikä toi oman viehätyksensä reissuun. Kannattaa keskittyä siihen missä syö, koska hintaerot ovat paikkojen väleillä melkoiset. Turistirysissä maksaa lähes "suomihinnan", kun taas kantakaupungissa oluen saa parilla eurolla ja aterian alle kympillä. Riikalainen asiakaspalvelu on pitkälti hymytöntä, mutta silti kohteliasta. Kaupungin kompakti koko mahdollistaa moneen paikkaan ehtimisen lyhyessäkin ajassa. Ehdottoman suositeltava viikonloppukohde olusen ja hyvän elämän ystävälle!