JENS LAPIDUS: VIP-HUONE

Huolellisesti ja uskottavasti kirjoitettu mysteeri, joka kietoutuu kolmen päähenkilön ympärille. Tekstissä näkyy vahvasti Lapiduksen tausta juristina. Kirja on hyvässä ja pahassa kopio Lapiduksen aiemmasta Snabba Cash -trilogiasta. Myös tämä  (kuten kaikki muukin nykyään, jukoliste) on trilogian aloitus.

vip-huone_0-normal.jpg

 

JENS LAPIDUS: AINAKIN ÄITI YRITTI

Jotta ei olisi epäselvää, kuka on allekirjoittaneen tämän hetkinen suosikkikirjailija, suositellaan myös toista Lapidusta. Tämä novellikokoelma on helppo lukea ja tarinat ovat koukuttavia. Kuten Lapiduksen muussa tuotannossa, myös tässä vahvuus piilee tekstin uskottavuudessa. Jens tuntuu tietävän mistä kirjoittaa.

ainakin_aiti_yritti-normal.jpg

 

ERIK AXL SUND: VARISTYTTÖ

Erik Axl Sund ei ole henkilö vaan duo. Tämä besserwisser-yksityiskohta onkin ainoa typeryys tähän kirjaan liittyen. Varistyttö on viime vuosien parhaita lukemiani rikosromaaneja. Käsittämättömän julma juoni kulkee koukuttaen ja yllättää kerta toisensa jälkeen. Kirja huijaa lukijaa olemalla aluksi juonivetoinen, mutta kääntyen lopulta ihmismielen pimeimpien kammioiden tulkiksi. Kirjojen True Detective!

ERIK AXL SUND: UNISSAKULKIJA

Varistyttö-romaanin loppu aiheuttaa sen, ettei Unissakulkijan aloitusta voi lykätä hetkeäkään. Toinen osa ei yllä aivan huikean ensimmäisen osan intensiteettiin, mutta toimii erinomaisesti keskimmäisenä ja hahmoja syventävänä osana trilogialle. Kolmas osa Varjojen huone ilmestyy lokakuussa. Pitäisin pomminvarmana, että kirjasarja filmatisoidaan lähitulevaisuudessa.

Nimet%C3%B6n-normal.jpg

 

MARTTI LUTHER: PÖYTÄPUHEITA

Ohrapirtelöön ihastuneen hengenmiehen oppilaiden muistiinpanoihin perustuvat puheet ovat luterilaista peruskauraa. Taskukokoinen teos kulkee kätevästi mukana - vaikka terassilla. Konstailematon ja suora teksti soljuu taivaan ja maan välillä.

Nimet%C3%B6n%20%282%29-normal.jpg

 

HARRI LAIHO & JUHA LUOTOLA: KIVEN KOVAT

Lätkästä ja erityisesti kotimaisesta Liigasta kiinnostuneiden kannattaa tarttua tähän teokseen. Porin Ässien tie pohjamudista mestaruuteen on kerrottu pitkälti valmentaja Karri Kiven päiväkirjamerkintöjen kautta. Kentien intiimein lukemani kotimainen kiekkokirja, joka raottaa ihmisiä pelinumeroiden takaa. Kirjassa esiintyvät henkilöt uskaltavat esiintyä myös ei-edukseen.

Nimet%C3%B6n%20%283%29-normal.jpg

 

MARKO KILPI: KUOLEMATON

Paras rikoskirjallisuus kiteyttää jotain oleellista ihmisluonnosta. Tässä ansioituneen Marko Kilven tuotannosta ei heikkoa lenkkiä löydy. Uusin synkkä kirja saa voimaan pahoin, muttei jätä lukijaa heitteille. Ei aivan Kiven esikoisteoksen Jäätyneitä ruusuja veroinen, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen.

Nimet%C3%B6n%20%284%29-normal.jpg

 

ELAINE N. ARON: ERITYISHERKKÄ IHMINEN

Maailmalla menestynyt teos kuvaa tänä päivänä varsin usein nähtyä luonnetyyppiä. Toimii yleissivistävänä teoksena. Aron kirjoittaa selkeästi ja perusteellisesti, mutta sortuu usein tarpeettomaan tyypillistämiseen. Raskaasta aiheestaan huolimatta helppo ja mielenkiintoinen lukea.

Nimet%C3%B6n%20%285%29-normal.jpg

 

VESA ANTTONEN & JUBA TUOMOLA: WAGNERIN OLUTKIRJA

Tämä jo muutaman vuoden vanha teos toimii oivallisena ensiaskeleena kotimaiseen olutkulttuuriin. Sarjakuvista, pienpanimoiden esittelyistä ja yleisesti oluthistoriasta koostuva kirja toimii parhaiten huurteisen kaverina. Täydellisen viihdyttävä olut-teos!

Nimet%C3%B6n%20%286%29-normal.jpg