Hienoa, että saadaan (?) valkea joulu lähes koko maahan. Koko juhlan merkitys moninkertaistuu lumen myötä. Ulkotulet valaisevat kivasti, kenkien alla narskuu kotoisasti ja oluset lämmittävät mukavasti. Itse odotan jo vesi kielellä joulupöydän herkkuja ja sitä, kun pääsee maistamaan suoraan uunista nostettua lämmintä kinkkua. Niin ikään kunnon vastalla/vihdalla höystetty aattoyön joulusauna kuuluu juhlan kohokohtiin. Tänä vuonna aion myös käydä luistelemassa vajaa kolmevuotiaan poikani kanssa. Tuntuu hienolta auttaa pikkuherraa ottamaan ensimmäiset luistimen työnnöt samalla kentällä, missä isi aikoinaan haparoi samoissa merkeissä (sittemmin tietysti dominoi (?) kylän pipolätkäpelejä). 

HockeySanta.jpg

Itselleni myös olut on tärkeä osa joulua. Tuolloin pyrin todelliseen "slow-beer" -kulttuuriin. Muutama pullo riittää, kunhan ne on valikoitu tarkoin ja huolella. Prykmestarin Jouluolut tulee korostamaan mehukkaan kinkun aromeja. Itse tehty suklaapäällysteinen toffee sen sijaan pääsee oikeuksiinsa Stadin Panimon American Barley Winen myötä. Saunakaveriksi valitaan joku virkistävä pilsneri, joita kotimaisissa käsityöläisolusissa löytyy lukuisia. On onni, että joulunviettopaikkani vieressä palvelevan K-supermarket Muuramen kauppias ymmärtää hyvän olutkulttuurin päälle. Kyseisen kaupan olutvalikoima on nimenomaan kotimaisten pienpanimoiden osalta yksi maan parhaista. Kannattaa vierailla, mikäli ohi joskus ajaa. 

jb1258900629887R1775558694.jpg

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille Pietikäisen Pienpanimon ystäville ja yhteistyökumppaneille! Olkaa lähekkäin, huokailkaa hymyillen, herkutelkaa... ja ennen kaikkea muistakaa juoda vähemmän, juoda parempaa. 

HO-HO-HO!!!