Charlie Hebdon toimitukseen tehty joukkomurha on nostanut jälleen piripintaan erilaisuuden pelon ja vihan. Muslimeiksi itseään kutsuvat fundamentalistit eivät hyväksy karikatyyrisiä pilapiirroksia pyhyydestä. Vaan ei hyväksy toinenkaan osapuoli sitä, etteivät he saisi sananvapauden nimissä tehdä pilaa toisten vakaumuksesta. Yksi tuomitsee toisen, seipäät heiluvat, eikä kenelläkään ole kivaa. Toisen, eri tavalla ajattelevan ihmisen ymmärtäminen ja kunnioittaminen tuntuu toisinaan ylitsepääsemättömän vaikealta. Täytynee siis istua alas tuopin ääreen tovereiden kanssa (tai miksei myös vihamiesten). Parantuisikohan maailma sitä kautta? Mietätäänpä hetki...

makebeer.jpg

  • Se, että valitsee olusensa huolella, tekee sen nauttimisesta merkityksellisen. Tämä merkityksellisyys tarttuu helposti myös itse hetkeen, josta sitä myöten tulee tärkeä ja sitä vaalii. 
  • Erilaisten olusten nauttiminen on "statement" rasismia vastaan!
  • Kun oluen sisältämä alkoholi sivelee aivokuorta, se rentouttaa. Toisin sanoen, ympärillä oleva maailma ei enää tunnu niin pahalta paikalta ja vastapuolen kohtaaminen sujuu huomattavasti normaalia avarakatseisemmin. HUOM! Useamman tuopin jälkeen vaikutuksista tulee päinvastaiset.
  • Oluen sisältämällä humalalla on pitkät perinteet uni- ja rentoutumislääkkeenä. Edelliseen kohtaan viitaten, rentoutuneessa mielentilassa ihminen kokee ympäristönsä normaalia turvallisemmaksi. 
  • Niin ikään humalan sisältämät ominaisuudet estävät myös lihaksia surkastumasta, joten hyvä mieli lisääntyy kun voi kuntoilla samalla (extra-lisää tuoppien nostelusta).
  • Kohtuullinen oluenjuonti vahvistaa luustoa. Näin ollen, tuopin ääressä voi keskustella selkä suorassa ja saa vaatia vastapuoleltakin selkärankaa argumentointiin. 
  • Vanhan sanonnan mukaan ihmisen tulee "pitää pää kylmänä, jalat lämpinä ja suoli tyhjänä". Oluen sisältämä kuitu sisältää laksatiivisia vaikutuksia, joten pari tuoppia ja olo on kuin prinsessa ruususella.
  • Asiansa tuntevat olutravintolat ovat harvoin levottomia ja agressiivisia paikkoja. Päinvastoin, ne toimivat usein ihmisten kohtaamispaikkana tavalla, joka yhdistä toisilleen jo tuttuja, sekä täysin tuntemattomia kulkijoita. Hyvässä olutravintolassa on myös hyvä ilmapiiri, joka tuo ihmisiä normaalia lähemmäs toisiaan.
  • Tarpeeksi usein tuopilla käytyään, saattaa kiinnostua myös itse oluen tekemisestä. Kun teoreettisen opiskelun päätteeksi saa käytännössä todistaa hiivan, maltaiden, humalan ja veden elävää sulautumista toisiinsa, ei voi kuin ihmetellä elämää ja sitä, minkälainen merkitys oluella on maailman kehittymisessä ollut. 
  • Olut-tuopposen ääressä tulee tarinoitua, ja tarinat jos mitkä, auttavat ymmärtämään maailmaa paremmin.

event_204401592.jpg

Näiden tieteellisesti aukottomien teorioiden pohjalta ei voi muuta kuin todeta, että kannattaa käydä tuopillisella - se parantaa maailman (ainakin hetkellisesti omasi). Joten, cheers mate!