Toiseksi käsityöläistestaukseksi valikoitui Stadin Panimon Imperial Porter. Kaveriksi sille löytyi kolmevuotiaan poikani syntymäpäiväkakun jämät. Itse leivottu suklaakakku on vuotuinen traditio ja olen ottanut tavaksi lisätä taikinaan pullollisen portteria. Tällä kertaa kokeilin Guinnessia. Olut tekee kakun rungosta paksun ja mehevän, mutta itse alkoholi haihtuu uunissa paistumisen myötä. Tämän lisäksi täytyy tietysti muistaa riittävä ja täyteläinen päällyste, joka koostuu pitkälti voista ja tummasta suklaasta Myös päällysteeseen voi laittaa tilkkasen olutta, mutta sillä lienee korkeintaan päänsisäinen vaikutus itse makuun. Joka tapauksessa, tumman ja vahvarunkoisen "jälkiruokaoluen" (jota porter itselleni edustaa) paras kaveri on nimenomaan suklaa. Imperial Porterin tapauksessa, maut samanaikaisesti sekä tukevat, että leikkaavat toisiaan, mikä tekee nautinnosta likimain täydellisen, Nestemäinen olut kosteuttaa murean kakun suussasulavan meheväksi. Paahteinen ja lakritsinen aromi istuu täydellisesti yhteen tummanmakean suklaan kanssa. Tässä on alkaneen vuoden 2015 toistaiseksi hienoin makuelämys. Piste.

IMG_20150203_225831.jpg

MIKSI JOISIN? Koska Imperial Porter on, yhdessä suklaakakun kanssa, likimain täydellinen elämys. Tuoksussa ja maussa vahvaa lakritsisuutta. Maussa lisäksi paahteinen vivahde. Ihanan paksurunkoinen ja pehmeä olut. TÄYDELLINEN jälkiruokaolut, jota täytyy käydä ostamassa pari lisäpulloa varastoon. 

MIKSI EN JOISI? Niinpä.