Lahden betonihelvetissä vuonna 1995 (Juti!) toimintansa aloittanut Teerenpeli on parinkymmenen vuoden aikana noussut sen verran suureksi ravintola-, panimo- ja tislaamokokonaisuudeksi, että nimike pienpanimo tuntuu vähän harhaanjohtavalta. Helsingin Kampissa sijaitseva panimon seurusteluravintola on tullut itselleni tutuksi vuosien saatossa viihtyistänä paikkana, josta saa turvallista olutta. Tosin, tänä päivänä odotan oluseltani jotain aivan muuta, kuin turvallisuutta. Pitkälti tästä syystä Teerenpelin Notkea Nipa tuntui hieman turhankin tutulta ja sitä myöten tylsältä. Huikopalaksi loihdin riisikakkuja, joiden päälle länttäsin keittokinkkua, parmesaania, sekä kuivattua basilikaa. Kunnon IPA kaipaisi tuhdimpaa murkinaa kaverikseen, mutta tästä muodostui muutenkin vähän semmoinen "välipäivä" noiden Alkosta ostettujen käsityöläisolusten maistelun suhteen.

IMG_20150205_205104.jpg

MIKSI JOISIN? Kaunis oranssi väri. Sitrusta tuoksussa ja IPA:lle ominainen vahva humalointi maistuu mukavasti (miksi pullossa ei ole mainittu humalalajikkeita). Hyvin mutkaton ja helppo Indian Pale Ale.

MIKSI EN JOISI? Koska niin paljon parempaakin on tarjolla. Tosin, Teerenpelin panimomestari (?) on itse todennut heidän tekevän helposti lähestyttäviä olusia. Näin ollen, Notkea Nipa saattaa toimia parhaiten hieman vähemmän olusiin tutustuneelle, esimerkiksi juuri makumatkana IPA:n maailmaan.