Olut ja suklaa ovat oiva pari. Tosin paljon riippuu siitä, minkälaisen oluttyypin yhdistää tuon kaakaomassan ja sokerin herkullisen yhdistelmän kanssa. Itselleni yksi viime vuosien mieleenpainuvimmista makuelämyksistä oli kesällä 2013 Jämsässä mökillä. Tuolloin yömyöhään rantasaunan portailla nautittu suklaakakku ja Sinebrychoffin Porter hivelivät makunystyröitä ja johdattivat hetkiseksi maanpäälliseen taivaaseen. Sittemmin oluesta on tullut yhä useammin itselleni myös jälkiruokajuoma.

Jos aihe kiinnostaa, klikkaa ihmeessä linkkiä. Siinä oikein näppärä ja helppolukuinen, mutta kattava paketti siitä, kuinka olutta ja suklaata kannattaa lähteä yhdistelemään. 

http://cult24.fi/miten-suklaa-ja-olut-sopivat-yhteen-otimme-selvaa/

Beer-and-Chocolate-Event-normal.jpg

Internetistä löytää myös helposti reseptejä erilaisille olutsuklaakakuille. Yleisimmin niiden valmistukseen lisätään pari desiä Porteria taikinaan ja hieman vähempi määrä kuorrutukseen. Tosin, oman kokemuksen mukaan olut maistuu valmiissa kakussa olemattomasti. Kakun paistumisen yhteydessä oluen tuomat vähäiset alkoholiprosentit kuitenkin haihtuvat, joten kakkua voi tarjota hyvällä omallatunnolla myös muksuille. 

Kätevämpänä vinkkinä se, että sämpylöitä leivottaessa kannattaa 2/3 käytettävästä vedestä korvata hyvällä Lagerilla. Tekee sämpylöistä kuohkeampia ja täyteläisempiä, kuin mitä pelkällä vedellä tulisi.