Keitä 15 litraa vettä, +76 astetta. Mäskää maltaiden kanssa niin, että lämpötila nousee mahdollisimman alhaisesta (aluksi sekoitus myös viileän veden kanssa siis). Kun lämötila +67 astetta, pidä stabilina 70 minuuttia. (itselläni tosin mäskäsi alilämmössä +60-65 astetta).

3kg pale ale EBC 5

500g cara plus EBC 200

400g smoked malts

400g roasted barley

600g chocolate malts EBC 800-1000

200g kaurahiutaleita

puoli pannullista tummapaahteista ja vahvaa kahvia.

Huuhtele maltaat hyvin (sekä kylmällä, että keitetyllä). Keitä kaksi tuntia yhdessä humalien kanssa. 

30g Columbus (120min.)

10g Columbus (35min.)

Jäähdytä vierre +25 asteeseen ja lisää hiiva.

11g Safale US-05

Nostele vierrettä huolella, että se saa happea. Sulje kansi ja anna olla komerossa (+25 itselläni), joss se käy 1-2 viikoa. Pullota vähän kidesokerin kanssa (max 1/2 tl per pullo). Anna jälkikäydä pullossa useamman kuukauden.

 

12715739_404021893130608_573602655295580