Keitä 15 litraa vettä, +76 astetta. Mäskää maltaiden kanssa niin, että lämpötila nousee mahdollisimman alhaisesta (aluksi sekoitus myös viileän veden kanssa siis). Kun lämötila +67 astetta, pidä stabilina 70 minuuttia. (itselläni tosin mäskäsi alilämmössä +60-65 astetta).
3kg pale ale EBC 5
500g cara plus EBC 200
400g smoked malts
400g roasted barley
600g chocolate malts EBC 800-1000
200g kaurahiutaleita
puoli pannullista tummapaahteista ja vahvaa kahvia.
Huuhtele maltaat hyvin (sekä kylmällä, että keitetyllä). Keitä kaksi tuntia yhdessä humalien kanssa.
30g Columbus (120min.)
10g Columbus (35min.)
Jäähdytä vierre +25 asteeseen ja lisää hiiva.
11g Safale US-05
Nostele vierrettä huolella, että se saa happea. Sulje kansi ja anna olla komerossa (+25 itselläni), joss se käy 1-2 viikoa. Pullota vähän kidesokerin kanssa (max 1/2 tl per pullo). Anna jälkikäydä pullossa useamman kuukauden.