IMG_20150208_203109.jpg

Indian Pale Ale -tyylinen, vahvasti humalan katkeroittama olut toimii lähes poikkeuksetta rasvaisen liharuoan kanssa. Kevyehkö runko tasapainottaa ruoan raskasta makua, mutta samanaikaiseti katkeruus leikkaa sitä. Brewdogin Punk Ipa lienee bögön kanssa jo klassikko.

IMG_20150129_205122.jpg

Lohi tenolaisittain on Jaakko "pata kakkonen" Kolmosen lanseerama valmistustapa, jossa lohi paistetaan pannulla veden, suolan ja voitilkan kanssa. Lopputulos on todella mehevä, eikä rasvaisuudesta ole tietoakaan. Pieni loraus vehnäolutta tuo mukavan vivahteen.

IMG_20150129_205550.jpg

Itse tehdyissä lihapullissa on vain mielikuvitus rajana. Itse jätän nykyään kanamunan pois taikinavaiheesta, jonka myötä pullista tulee runsaampia. Tuoreita mausteita kannattaa hyödyntää reippaalla kädellä, kuten basilikaa. Oma suosikkini on myös minttu, joka antaa jauhelihaan piristävää makeutta. Ja lihassa tulee olla myös possua (ei pelkkää nautaa), jotta pullerot pysyvät tarpeeksi rasvaisina (lue: mehukkaina).

IMG_20150211_203401.jpg

Anikó Lehtisen resepti pinaattilasagnesta on yksi viime vuosien suosikeistani. Raasta pinaattia, parsakaalia, paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa. Valmista niistä täyte. Kerrosta lasagnelevyjä, kastiketta, feta-juustoa ja parmesaania. Sitten anna muhia 175 asteisessa uunissa kolmisen varttia. Päälle paahdettua pekonia, joka leikkaa "vihreää" lasagnea mainiosti. Juomasuosituksena Irlantilainen stout, kuten vaikkapa Killkeanny. Tästä ei makunautinto parane.

IMG_20150211_204517.jpg

Ensi kerralla kun teet suklaakakun, lorauta taikinaan tölkki Guinnessia (tai vaikkapa Koffin Porteria). Olut tekee kakkupohjasta täyteläisemmän, kuin mitä pelkällä vedellä tulisi. Tumma stout ja Porter sopivat tumman suklaan kanssa erinomaisesti.